Bramborovy salát :)
Ingredience
6 větších brambor, 1 malý nebo půl velkého celeru, 2 mrkve, 3 petržele, 3 vejce, jedna konzerva sterilovaného hrášku, sterilované sladkokyselé okurky, sklenice
majonézy, hořčice, sůl, pepř
Postup při přípravě bramborového salátu
Brambory omyjte, uvařte ve slupce a nechejte vychladnout. Vejce uvařte na tvrdo, cibuli spařte vařící vodou (aby v salátu nekvasila) a v osolené vodě
uvařte kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel).
Oloupejte brambory ze slupek a spolu s kořenovou zeleninou a vejci vše protlačujte přes drátěnou mřížku. Pokud
ji nevlastníte, budete muset ingredience pracně nakrájet na kostičky nožem
. Přidejte okapaný hrášek, trochu hořčice, na kostičky nakrájené sterilované okurky (množství
dle vaší libosti), cibuli, majonézu (množství volte tak, aby salát nebyl ani hustý ani řídký). Osolte, mírně opepřete a nechejte salát do druhého dne v chladu „uzrát”.